Planten
Periode Onderwijs
Insectenhotel

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat de school van start?

Ons streven is te starten per schooljaar 2019/2020.

Waar wordt de school gevestigd?

De huisvesting van de school is nu nog niet vastgesteld. Wij richten ons op:

  • Een omgeving met (toegang tot) groene buitenruimte, natuur en (moes)tuin
  • Goede toegankelijkheid voor leerlingen uit Amsterdam (Noord) en daarbuiten.

Het is niet uitgesloten dat de school de eerste jaren zal ‘logeren’ in een bestaand schoolgebouw of in tijdelijke gebouwen. Met de groei van de school komt er naar alle verwachting op termijn een eigen pand.

Met welke klassen start de school?

Het Kairos College start in elk geval met een zevende klas, (eerste klas van de middelbare school). Het hangt van de aanmeldingen af hoeveel klassen er starten en of we ook beginnen met een achtste klas. 

Voor wie is de school?

Het Kairos College staat open zowel voor leerlingen die een vrijeschoolachtergrond hebben, als voor leerlingen die van een andere basisschool komen. Onze leerlingen werken toe naar een examen op vmbo-t, havo of vwo niveau.

Ik zit op een vrijeschool, krijg ik voorrang?

Hierover is nog geen duidelijkheid, maar dit is wel ons streven.

Kan ik mijn kind al aanmelden?

U kunt uw kind(eren) intentioneel aanmelden middels dit formulier. Hiermee maakt u kenbaar dat u interesse heeft in een plek voor uw kind op het Kairos College. Deze aanmelding is geheel vrijblijvend, maar wordt door ons zeer serieus genomen: interesse van ouders en leerlingen is voor ons een zeer belangrijke factor in het oprichtingsproces. Zodra we zeker zijn van de start van de school, volgt meer informatie over het definitieve inschrijven.