Initiatiefgroep Kairos College

Vanuit Vrijeschool Kairos (voorheen Vrijeschool Amsterdam-Noord) is onze Initiatiefgroep Kairos College gevormd. Meteen na de start van Vrijeschool Kairos in september 2014 heeft het bestuur van de Oudervereniging Vrijeschool Kairos verkennende gesprekken gehouden met de bestuurder van de Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland, de heer Wiebe Brouwer. Sinds het voorjaar 2015 zijn we als initiatiefgroep actief.

Met succes nam onze initiatiefgroep deel aan de onderwijswedstrijd Onze Nieuwe School van de Gemeente Amsterdam met plan #39.

Initiatiefgroep. Onze initiatiefgroep bestaat uit:

  • Wiebe Brouwer, bestuurder van Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland
  • Tjeerd de Boer, leerkracht Geert Groote College Amsterdam
  • Christine Cornelius, oud-leerkracht Geert Groote College en oprichter van en verteller bij Het Verhalenhuis
  • Sascha Holthaus, schoolleider Vrijeschool Kairos en Geert Groote School 2
  • Freek op ’t Einde, rector Geert Groote College Amsterdam
  • Nicoline Vink, initiatiefnemer Vrijeschool Kairos en voorzitter Oudervereniging Vrijeschool Kairos

Algemene ondersteuning. Ilja de Leeuw (notulen en documentatie), Floor van der Meulen (communicatie en website) en Edith van Overveld (webmaster).

Expertise. Voor de ontwikkeling van het leerplan wordt de initiatiefgroep ondersteunt door: Esther Boukema (eigenaar Smaak te Pakken, kookeducatie), Eva van Haastrecht (leerkracht Geert Groote College Amsterdam), Edith Ploeg (directeur OBS De Zonnewijzer, Haarlem) en Jack Stroop (coach vrijescholen, ex-leerkracht).

Klanbordgroep. Rondom deze initiatiefnemers en experts staat een klankbordgroep bestaande uit ouders, leerkrachten, leerlingen, oud-leerlingen en andere betrokkenen.

 kairos-organigram-kl

logo_oudervereniging_kairos